Hordozható hangfalak

Hordozható hangfalak

 

A hordozható hangfalak a legjobb megoldást jelentik egy parti megkezdéséhez, garantáltan emlékezetes parti lesz, ezért ezeket az eszközöket gyakran parti hangfalaknak is hívják. Ezek  sokszor tényleg olyan kis méretűek, hogy elférnek egy táskában, vagy akár kézben is. A minőségük viszont nem elhanyagolható, amilyen kicsik, olyan nagy hangerővel is rendelkezhetnek. Kezelésük igen egyszerű, könnyen rá lehet csatlakoztatni telefonhoz, számítógéphez, CD lejátszóhoz vagy MP3-hoz. A Bluetooth megjelenésének köszönhetően nincs szükség kábelekre, bárhova elvihetjük magunkkal, vagy akár rendezhetünk egy karaoké estet is, vagy kerti partizhatunk, miközben kedvenc zenéinket hallgatjuk.

 

Mennyibe kerülnek a hordozható hangfalak?

Ezek a hangeszközök mindenki számára elérhetők, már néhány ezer forintért is kaphatunk, de ahogy az igények nőnek, úgy az árak is emelkednek. Anyaguk lehet akár vízálló is, hiszen egy kerti partit elmoshat az eső, vagy a hangszóró beleeshet a medencébe. A tervezők mindenre gondoltak, és igen változatos külső megjelenést adtak ezeknek a daraboknak. Igazi parti kellékek is egyben, hiszen a legtöbb rendelkezik LED-es világítással, ami jó hangulatot teremt az esti félhomályban. A komor fekete színek itt a legritkábbak, ezeknél az eszközöknél csak úgy tobzódnak a színek, minél élénkebb, annál jobb. Az UV zöldtől a pinkig szinte minden színárnyalat megtalálható, ezek a darabok a fiatalságról, a felszabadultságról, a szabadságról és vidámságról árulkodnak.

A legkisebb teljesítményű legolcsóbb hordozható hangfalak is meglepő hangerőt adnak ki magukból, tényleg igaz ebben az esetben a mondás, hogy kicsi a bors, de erős.

 

Melyiket válasszam?

Gyakran teszik fel maguknak a kérdést azok, akik elvesznek az óriási kínálatban. Valóban, minden gyártó kitett magáért, nagyon változatos megoldásokat láthatunk. A színeken kívül a formára is nagy hangsúlyt fektettek. Igen gyakran találkozhatunk a henger alakú kivitellel, vagy a kerekded formákkal, sőt, mivel hordozható eszközről van szó, fogantyúval is ellátták, hogy könnyebben vihessük magunkkal, illetve hogy felakaszthassuk mondjuk egy faágra, és a természet lágy ölén, vagy a kertünkben élvezhetjük a dallamokat. Soha nem kell nélkülöznünk a zenehallgatás élményét, mert mindig magunkkal vihetjük az eszközöket, akár hegyet mászunk, akár kerékpározunk, minden esetben kikapcsolódhatunk a hordozható hangfalak segítségével. Ahhoz képest érdemes kiválasztani a megfelelő darabot, hogy milyen életstílusnak kell megfelelni. Ha pédául gyakran túrázunk, akkor nem árt beinvesztálni egy ellenállóbb hangszóróba, amelyet ha akár többször elejtünk, akkor sem lesz semmi baja, mert olyan szilikonos réteggel vonták be, amely letompítja az ütéseket.

Amennyiben ragaszkodunk egy már jól bevált márkához, akkor biztosan találhatunk olcsóbb és drágább kivitelben is, és szín- és forma választékban sem lesz hiány.

Feladták a leckét annak, aki választani szeretne, mert ezek között a termékek között nincs nagyon gyenge minőségű darab, a legolcsóbb eszközzel is óriási bulit csaphatunk.

 

A hordozható hangfalak akkumulátoros töltést igényelnek, ez is befolyásolja a működési időt. Valamelyik csak néhány órát bír ki egy töltéssel, de a jobbak akár egész nap is szólhatnak.

Ha karaoké estet szeretnénk rendezni, természetesen csatlakoztassunk a hangfalunkhoz mikrofont is, gyakran lehet egyben is kapni, így ezt is elég könnyű beüzemelni.

A távirányító segítségével beállíthatjuk a hangerőt, vagy válogathatunk a zenei kínálatból. Ezek az eszközök megjelenésükkel, használatukkal mind a mi szórakoztatásunkra jöttek létre. Azért, hogy felhőtlenül tudjuk élvezni a zene adta élményeket, és azt, hogy barátaink vagy a családunk körében egy kellemes estét tölthetünk el.

A hordozható hangfalak nemcsak zenehallgatásra alkalmasak, bár tény, hogy ez a fő feladatuk, de ha laptopon nézünk filmet, akkor nagy mértékben hozzájárulhatnak a látványhoz, mert a hangzás sokkal kompaktabb lesz, árnyaltabb és sokszínűbb. A jó hangzással nagyobb lesz a filmnézés élménye, akármilyen hangulatú filmet nézünk, a hangok mindig nagyban segítenek átélni a látottakat.

Olyan darabokat is találhatunk a palettán, amelyek nem kizárólag otthoni használatra alkalmasak,  hanem akár professzionális partikat is le lehet bonyolítani velük. Ezek talán kicsit nagyobb méretűek, de a teljesítményük is más, ezek a hangeszközök nem hiányozhatnak egy partiról sem.