multiroom eszközök

Multiroom eszközök

 

Mit értünk multiroom eszközök alatt és milyen lehetőségeket kínál nekünk? Ennek a megoldásnak köszönhetően beengedjük otthonunkba a huszonegyedik századot, mert ez tényleg egy olyan eszköz, amit eddig csak filmekben láthattunk. Most itt az alkalom, hogy az elérhetetlen jövőből jelen legyen. Képzelje el azt, hogy mindent a telefonjáról képes vezérelni, zenét hallgatni, vagy a tévét bekapcsolni, mindezt a zavaró vezetékek nélkül. Ez ma már nem egy sci-fi, henem egy  elérhető dolog. Úgy élvezheti a zenehallgatást, hogy közben kimehet a konyhába, átmehet a másik szobába, vagy akár le is zuhanyozhat. A vezeték nélküli megoldásnak köszönhetően otthona bármely helyiségéből hallgathatja a zenét. Nemcsak lakásokban éredmes a multiroom eszközök használata, hanem például szállodákban, ahol ugyanaz a háttér zene szól a recepción és az uszodában, sőt a mosdóban is.

 

Miben más a régi rendszerekhez képest?

Ezek az eszközök forradalmasították a zenehallgatás magas szintjét otthonunkban, és az internet megjelenése lehetővé tette, hogy vezetékek nélkül magas minőséget érjünk el. Azelőtt, ha zenét hallgattunk, bent kellett maradnunk abban a szobában, ahol a lejátszó volt, ha átmentünk a másik szobába, akkor csak halkan szűrődött át a zene. Most bárhol járunk a lakásban, mindenütt hallgathatjuk kedvenc előadóinkat, csak egy mobil telefon kell hozzá, és beállíthatjuk az alkalmazásokat. A multiroom eszközök beüzemelése annak sem okoz gondot, aki nem műszaki beállítottságú, annyira egyszerű és kézenfekvő a beállítási folyamat.

Igazából nem egy teljesen új dologról beszélünk, a rendszer maga már működött azelőtt is. Például amikor az iskolában bemondtak valamit a hangosbemondón keresztül, akkor azt minden osztályteremben hallották. Ehhez azonban sok-sok kábelre volt szükség, ha pedig bővíteni akarták a rendszert, az bonyolult művelet volt. A mai technológia ehhez képest sokkal könnyedebb, bármikor alakíthatunk rajta, csak pár gombnyomás az egész, akár zenéről, akár házimoziról van szó.

 

Mennyibe kerülnek a multiroom eszközök?

A kérdés nagyon általános, olyan, mintha azt kérdezné valaki, hogy mennyibe kerül egy autó. A válasz attól függ, hogy mennyit szánunk rá. A jó hír az, hogy már sokak számára elérhető áron megszerezhető ez a rendszer, hiszen a cél az, hogy előbb-utóbb mindenhova eljusson ez a kényelmes megoldás. Különböző árfekvésben találhatunk multiroom hangfalakat, vagy egyéb kiegészítőket, állványokat. Ebben a rendszerben találkozik az esztétika és a minőségi hangzás. Hogy mindez mennyiért elérhető, az azon múlik, mennyire fontos Önnek a minőség és a kényelem, valamint a tiszta hangok.

 

Hogyan működnek a multiroom eszközök?

Ezek az eszközök szinte korlátlan lehetőséget biztosítanak a kedvenc zenénk hallgatására, illetve annak beállítására. Minden lakásban van okos telefon vagy táblagép, laptop. Ha ezek egyikét összehangoljuk a hangfalakkal, akkor beállítahatjuk a hangzást. Ha azt szeretnénk, hogy minden helyiségben ugyanaz a zene szóljon, pár kattintással elérhető, de ha más zenét szeretne minden szobába, akkor az is egyszerűen megoldható. Minden egy eszközön van, amivel minden műveletet elvégezhet. Csak egy gombnyomás, és nézheti a kedvenc filmjét, hallgathatja  a legjobb zenéket, mindezt magas minőségben, kábelek és vezetékek nélkül. Most, hogy a hangfalak megszabadultak a vezetékektől,  megjelentek a hordózható változatok, melyeket bárhova magunkkal vihetünk, akár a kertbe is. A multiroom eszközök piacán egyre nagyobb a választék, minden márka képviselteti magát, és nagy a verseny, ezért mindig valami újjal rukkolnak elő. Ez a verseny a vásárlónak a legjobb, hiszen akkora a kínálat, hogy el tudunk veszni ennek labirintusában.

 

Bármelyik márkát is választjuk, mindegyik valamilyen minőséget képvisel, persze ebben is vannak különböző kategóriák, mint minden másban. Itt is megtalálhatók a mindenki számára elérhető eszközök, és a prémium kategóriák is, amelyek nemcsak a legmagasabb minőséget képviselik, hanem olyan külsővel látják el a hangfalakat, amelyek a funkción túl akár a lakás dísze is lehet. Szinte minden cég nagy gondot fordít a külalakra, mert ez sokak számára döntő szempontot jelent vásárláskor. Két azonos minőség esetén a szebbet fogjuk választani, ami illeszkedik a lakásunk berendezéséhez.