All-In-One

 

Az All- In- One angol nyelvű kifejezésnek a magyar megfelelője: minden egyben, vagyis egy olyan berendezésről lesz, szó, ami egy személyben több funkciót tölt be.

Ha mostanában tervezi, hogy vesz egy új laptopot vagy számítógépet, de nem tudja eldönteni, hogy melyik legyen az, akkor ilyenkor megnézzük az előnyöket és a hátrányokat. A minden egyben esetében azonban sem dönteni, sem mérlegelni nem szükséges, mert mint azt a neve is mutatja, minden tulajdonság benne van, amit eddig csak több eszköz volt képes nyújtani.

 

Kiknek ajánljuk ezt a megoldást?

 

Gyakorlatilag mindenki jól jár vele, hiszen csak egy eszközt kell megvenni, azon kívül helytakarékos is, mert egy asztali számítógépet kapunk egy monitorba rejtve, vagyis nincs gépház, csak egy ici-picivel vastagabb monitor. Ez az eszköz energiatakarékosabb a hagyományos asztali gépnél, és a másik nagy előnye, hogy csak egy kábel tartozik hozzá. Nem kell azt a sok vezetéket elrendezni az asztalon, vagy körülötte, egy sokkal rendezettebb, letisztultabb látványt kapunk. Általában a webkamera és a hangszóró is már bent van a gépben, így tényleg semmi nem hiányzik belőle. Az All-In-One számítógép alkalmas böngészésre, irodai munkára, filmek nézésére, vagyis mindenre, amit általában használni szoktunk. Talán csak azoknak nem jó ez a lehetőség, akik szeretnek játszani, mert ahhoz sokkal gyorsabb gépekre van szükség, valamint a grafikai megjelenés sem az igazi. Vannak ugyan ilyen gépek, de az már egy magasabb kategória, aminek az ára is borsosabb. Ezen kívül mindenki más csak nyerhet ezzel a berendezéssel.

 

Mik a további előnyei az All-In-One készülékeknek?

  • Könnyen mozdítható
  • Egyes daraboknál érintőképernyős megodás
  • A laptophoz képest nagyobb a képernyő, ezért élvezetesebb rajta filmeket nézni
  • Hely- és energiatakarékos
  • Könnyen beüzemelhető

 

Az All-In-One megoldás ezen kívül olyan külsőt kapott, amely érezteti a profizmust, hogy egy komoly géppel van dolgunk. A kivitelezés során nagy hangsúlyt fektettek az esztétikus megjelenésre, ezért ez a berendezés akár a szoba dísze is lehet, hiszen elég látható helyen áll általában. A tekintélyt parancsoló, ugyanakkor könnyed megjelenés mindenki számára elérhető, akik általános felhasználásra szeretnének egy igazán jó és igényes berendezést.

 

A minden egyben gépek általában megbízhatóak és hosszú életűek, de ha mégis valami elromlana benne, akkor inkább ne kísérletezgessünk, hívjunk egy szakembert. Ezeknek az eszközöknek a javítása ugyanis némileg bonyolultabb, mint a hagyományos gépeké, mert a felépítésuk is bonyolultabb. Ezért, ha egy All-In-One PC van a birtokunkban, és sokáig szeretnénk élvezni a társaságát, akkor nem árt, ha van egy szuper szakemberünk, aki gyorsan megoldja a problémát.

 

Nemcsak számítógépből létezik a minden egyben megoldás, hanem a zenehallgatáshoz szükséges lejátszókból is. Egy olyan szerkezetről van szó, amelynek segítségével kiváló hangminőségben élvezheti a zenét. Általában az erősítő be van építve, így igazán lenyűgöző élményben lehet részünk. Nem kell mást tennünk, csak egyszerűen beüzemelni  a lejátszót, és ellazulni a zenében, vagy épp felvillanyozódni egy buli alkalmával.

CD-k tárolására és lejátszására is szolgál, valamint streaming szolgáltatásokat vagy digitális rádióműsorokat is hallgathatunk. Mindezt olyan minőségben, ami eddig elérhetetlennek tűnt.

Az All-In-One lejátszó kinézete többféle lehet, ezüst szürke vagy antracit, esetleg fekete, de mindenképpen nagyon impozáns. Akár választhatunk LED világítással ellátott berendezést, amely emeli az esti hangulatot. Rendszerezhetjük zenéinket, okos telefonunk segítségével irányíthatjuk. A front részen látható egy kijelző, amin különböző információk jelennek meg, például hogy az épp akkor szóló zene honnan származik, ki játszik és milyen zenét. Akár egy egész zenei archívumot is létrehozhatunk, hiszen elég nagy a tároló kapacitása.

Az All-In-One lejátszókban igen sok lehetőség rejlik, és ahhoz képest, hogy mi a szándékunk velük, megtalálható több kategória, az egyszerűtől a prémiumig. Ez a berendezés alkalmas a tévé vagy a játékkonzol hangjának javítására is, így nagyobb élményben lesz részünk a filmek nézése vagy játék közben. Ha olyan minőségben szeretné hallgatni kedvenc zenéit, mintha ott lenne a koncerten, akkor azt megteheti ennek a berendezésnek köszönhetően.