Devialet újdonságok a müncheni high-end audio kiállításon

A 2011 május 19-én kezdődött müncheni kiállításon számos cég, számos forradalmi hifi eszközt mutat majd be minden bizonnyal, de azok ismerete nélkül is bátran elmondható, hogy a Devialet újdonságairól sok szó esik majd a kiállítási beszámolókban.

A gyártó a honlapján és a youtube-on az alábbiakat tette közzé:

– Exkluzív HD (nagy felbontású) lejátszás wi-fin keresztül. A fogadó (Devielet DAC) oldalon alkalmazott mester órajel forrásnak köszönhetően az átvitel jittere elhanyagolható. A különleges pufferelési eljárásnak és protokolnak köszönhetően sem a nóták indulásakor, sem lejátszásakor nincs késleltetés vagy kimaradás. A lejátszás vezérlése média lejátszó szoftver segítségével történik, így minden pl iTunes távvezérléshez használható eszközzel távvezérelhető Mac és Windows operációs rendszerek alatt is illetve lejátszhatóak lehetnek a mobil eszközökön tárolt zenék is. A Devialet HD Wi-Fi streameléséhez a számítógépen meghajtó szoftvert szükséges installálni, ennek segítségével a Devialet D-Premier, mint külső mester órajelhez szinkronizált alaplapi hangkártya megjelenik a számítógép audio eszközei között. A D-WE Wi-Fi modul minden ezentúl eladott Devialet D-Premier része lesz, felár nélkül.

– Megjelent az 5.3 szoftver upgrade melynek segítségével lehetőség nyílik a belső DSP rendszert sokféle dologra, például digitális keresztváltóként is használni, de tovább fejlesztették a tápegység és DSP tápfelhasználását is.

– Összefűzhetőség, amely segítségével több erősítő is ugyanarról a “mester” erősítőről használható, akár dual monoblokként, vagy multi-room, vagy multi – erősítés üzemmódokban.

– Konfigurátor szoftver, amelynek segítségével, mindenki egyedileg állíthatja össze a neki tetsző konfigurációt a bemenetek használata, a DSP effektek beállítása, RIAA korrekció és phono erősítés jellemzői változtatásával és még sok egyéb lehetőség felhasználásával.

– Bejelentették a Devialet LaSuite™ névre keresztelt high-end AV megoldást is, amelynek a segítségével ezentúl a videó kezelése sem okoz majd nehézséget a high-end AV rendszerekben. Erről a későbbiekben még bővebb információt adunk.

A kiállítás és az újdonságok kapcsán megjelent számos új magyarázó videó is a Youtube-on, a Devialet neve alatt:
Exclusive HD asynchronous Wi-Fi streamer: the best cable is no cable

youtu.be/Rsn1ZZP7IFE

Free online advanced customization tool: your amp, your mood, your settings

youtu.be/69iQ7h5KnK4

Ultimate audiophile hub: a team is more than sum of its parts

youtu.be/c7fazjbzVfk

Patented Technologies

youtu.be/uIaPL_TnJ-c

Green technology: “Smart Power”

youtu.be/FCyqCrfwYjk

21st century high precision phono stage: serving the LP musical heritage

youtu.be/iaLRAECFp_Y

Ultimate daisy chaining capability: “stacking layers of pleasure”

youtu.be/CoaNOLmtecs