CES 2011: Új Audience egyutas szélessávú hangfalak

Elkészült az Audience ClairAudient THE ONE nevű egy hangszórós, egyutas főképpen desktop vagy közeltéri monitorozás céljára ajánlott hangfala.

Az Audience A3S 3 inches szélessávú hangszóróval épített zárt, passzív hangszóróval kiegészített hangfalhoz természetesen nincs keresztváltó, így hangja várhatóan közvetlen és fázishibáktól mentes lesz. Studiókban is jól használható lesz – van még aki emlékszik az Auratone közeltéri hangfalaira?

A méretei az alábbi képen jól megítélhetőek, már viszonylag kis polc vagy asztal felületen esetleg a keverő pult sarkainál jól elhelyezhető már egészen kis helységben is.

Minimális ajánlott hallgatási távolsága kb 100-120 cm, de akár 20 négyzetméteres helységben is képes lesz kiegyenlítetten megszólalni. Mivel a kis hangszóró teljes mozgó tömege mindössze 2,5 gramm, így igen gyors és közvetlen hangzás várható a megszólalásakor. Ráadásul a 12mm -es membránszél elmozdulást is megengedő konstrukció miatt sokkal több levegőt mozgat, mint azt mérete sugallná és így nagyobb hangtömegű vagy modern zenéket is meglepő magabiztossággal szólaltat meg. Kiegészíthető szubbal is, de a választás nem lesz egyszerű, a zárt dobozos és gyors hangú hangfallal lépést tartani tudó, hasonló árkategóriába tartozó szubok nem teremnek minden kínai gyárban…

További, szintén az A3S hangszóróval épített újdonság a ClairAudient LSA 4+4 álló hangfal, amely elől és hátul is egyaránt 4 db 3 inches hangszórót használ, két passzív hangszóróval kiegészítve.

A filigrán álló dobóz akár nagyobb helységekben is megállja a helyét, csúcs hangnyomása 110 dB körül van és az érzékenysége is 90 dB felett, így jó esély van rá, hogy akár kisebb teljesítményű csöves erősítőkkel is jól szóljon.

A fotókat SZF barátunk készítette a helyszínen és a beszámolója szerint igen nagyon jól szóltak a hangfalak.